Reset je Hormonen

Voor bedrijven

Een gezonde werknemer, betekent misschien ook wel een gezond bedrijf, want een gezonde fitte werknemer is productiever, happier, en minder vaak en lang ziek.

Daarnaast zorgen vitale werknemers voor een lager ziekteverzuim en een hogere productiviteit  so lets talk!!

Yessss, zelf leef ik al een aantal jaar volgens mijn cyclus, en ook mijn bedrijf is op deze manier ingericht.

Wij vrouwen zijn nu eenmaal anders dan mannen dat is totaal niet erg, als we gebruik gaan maken van de cyclus en onze hormonen, dan komt dat ook ons werk en onze productiviteit ten goede.

Op dit moment zien we een steeds grotere vraag vanuit bedrijven komen om het voor vrouwen beter in te richten op de werkvloer.

Inmiddels zijn we als Reset je Hormonen al binnen een aantal bedrijven actief en kunnen medewerkers de hulp inroepen van een hormoon expert bij verschillende soorten vraagstukken.

Denk aan vragen, problemen rond de overgang, de cyclus, hoe om te gaan met menstruatie en ook stress gerelateerde klachten.

Zeker ook in het nieuws zien we steeds meer gelukkig over dit onderwerp verschijnen.

Ik wil een aantal feiten met je delen:

1,3 miljoen werknemers in Nederland hebben burn-out klachten, dit komt neer op zo’n 17%

Ongeveer 55% van vrouwelijke werknemers in de overgang geeft aan dat overgangsklachten wel eens van invloed waren op hun werk. Bij 8% van hen speelt dit zelfs dagelijks

85% van de vrouwen* heeft last van hun menstruatieklachten. Deze klachten kunnen tijdens, maar ook voor je menstruatie al beginnen (Premenstrueel Syndroom of PMS). De een heeft hier meer last van dan de ander. Toch zorgen deze klachten ervoor dat mensen gemiddeld 9 dagen per jaar minder productief zijn op hun werk. Sommigen hebben zo veel last van hun klachten dat ze zich ziek melden.

De overgang is een belangrijk en vaak onbesproken onderwerp, in de maatschappij en zodoende ook op de werkvloer. Elke vrouw krijgt te maken met de overgang en veel vrouwen ervaren fysieke en mentale klachten tijdens de overgangsperiode. Ruim één op de drie vrouwen in de overgang geeft aan dat zij door hun klachten hun werk minder goed kunnen doen. Van deze groep bespreekt minder dan de helft de klachten op het werk (RIVM).

Uit een enquête van het CNV blijkt dat 60 procent van de vrouwen de combinatie overgang en werk zwaar vinden. Veel vrouwen herkennen overigens de klachten niet als overgangsklachten. Ze bespreken het niet op het werk, melden zich ziek of krijgen zelfs een burn-out. Een vrouw vertelt: ‘Ben ik overspannen ofzo? Wat is dit?!’ En als ze het dan wel doorkrijgen, denken ze nog vaak: ‘Kom op, elke vrouw krijgt hier last van, stel je niet aan.’

VAN DE MENSEN DIE MENSTRUEREN:
– 7% zich regelmatig ziek vanwege menstruatie, 39% een enkele keer, en 26% heeft er geen last van. Opmerkelijk is dat 28% het later inhaalt.

– Zou 78% menstruatieverlof opnemen als hier geen taboe op zou rusten.

Van de werknemers in de overgang vindt 36 procent dat zij weleens minder goed functioneren op het werk door bijvoorbeeld pijnklachten, vermoeidheid of concentratieproblemen. Ook beleven zij soms ongemakkelijke situaties op de werkvloer, bijvoorbeeld vanwege opvliegers, stemmingswisselingen of doorlekken (31 procent). Zo’n 13 procent van de vrouwen in de overgang kampt met minder goed functioneren én ongemakkelijke situaties. Verder heeft 2 procent weleens zoveel klachten dat zij zich ziek melden. 

Wat kunnen wij betekenen op de werkvloer:

Lezingen workshops met onderwerpen over stress, cyclus en hormonen

Lezingen specifiek ingericht op de overgang of de cyclus

Coaching en begeleiding van werknemers

Stress- burn-out begeleiding

Het reset je Hormonen traject wat ingezet kan worden

Boost je energie wandelingen

Mindfulness trajecten -/ wandelingen

Brain balance

Daarnaast is er veel mogelijk en kunnen we samen met elkaar bespreken omdat het ook afhankelijk is waar jouw bedrijf behoefte aan heeft we denken graag met je mee.

Persoonlijk gesprek

Laat hieronder jouw gegevens achter

Wil jij als bedrijf investeren in je werknemers waar wij ons focussen op de vrouwen? Dan ben je bij ons als Reset je Hormonen team aan het goede adres. Neem gerust eens contact met ons op voor een lezing, coaching of misschien wel preventieve bloedonderzoeken!

We praten graag verder tijdens een persoonlijk gesprek.

4 + 9 =

Hieronder vindt je de hormoonexperts met ervaring binnen bedrijven:

PETA KORS

Maassluis

HELEEN VAN DORP

Den Haag

ANITA WILLEMSEN

Zevenaar

MARIKE STELLOO

Borger

MARJON KLAASSEN

Deurne

RIANNE VAN DER STOEP

Montfoort

ELLEN HENDRIX

Heerlen