Reset je Hormonen Methode
“Do It Yourself Versie”

DUIK IN MIJN BIBLIOTHEEK VOL LESSEN OVER DE WERKING VAN HET LICHAAM VAN DE VROUW. OOK VIND JE ER WEEKMENU’S, SPORTSCHEMA’S EN KANT-EN-KLARE BOODSCHAPPENLIJSTJES.

START DIRECT

De Reset je Hormonen Methode

IN 10 STAPPEN NAAR EEN HORMONALE BALANS

Futloos, prikkelbaar en een gebrek aan energie; tel daar een druk (gezins)leven en een stressvolle baan bij op en je merkt dat je al een tijdje niet lekker in je vel zit. Wanneer je de 30 passeert, gaat je lichaam veranderen en je werkt langzaam toe naar de overgang. Wellicht zit je al in de overgang en ervaar je meerdere ongemakken. Ook kun je andere klachten ervaren zoals stemmingswisselingen, niet kunnen afvallen, vermoeidheid, endometriose  of PCOS.

Veel vrouwen ervaren een hormonale disbalans, dat betekent dat je hormonen uit balans zijn. Dit kan klachten geven als:

weinig energie;

moeite met afvallen;

stemmingswisselingen;
regelmatig hoofdpijnklachten of migraine;
rugpijn;

vermoeidheid;

minder zin in seks;
depressiviteit;
prikkelbaarheid;
slaapproblemen;
moeilijkheden om zwanger te raken.

Door bewustwording van wat je hormonen doen én hoe jij dat kan beïnvloeden, hoeft dat niet zo te zijn! Met de reset je hormonen methode gaan we zorgen dat jij weer lekker in je vel komt!

Geaccrediteerd met 7,5 EC punten.

Zijn jouw hormonen uit balans?

ERVAAR JIJ DEZE ONGEMAKKEN?

Meerdere dagen per maand jezelf en de mensen om je heen enorm in de weg zit.

Een afwijkende menstruatie, endometriose, PCOS, stemmingswisselingen of overgangsklachten.

Een weegschaal hebt die cijfers laat zien die je mateloos irriteren.
Hoofdpijn, of misschien wel migraine ervaart.
Een wattig gevoel in je hoofd hebt.

Niet lekker in je vel zitten en veel moe zijn.

Een opgeblazen gevoel hebt dat ervoor zorgt dat je moeilijk naar het toilet kan.
Ruzie maakt met iedereen om je heen en jij jezelf niet herkent, oftewel moodswings vertoont.En iedere maand denkt ik wil scheiden.
Snel even iets zoets eet om het dagelijks vol te houden.
Snaaibuien ervaart.
Geen zin in seks hebt.

Moeilijkheden ervaart om zwanger te worden.

“Als je al heel veel diëten hebt geprobeerd maar blijft hangen in overgewicht en vermoeidheid, dan is Reset je Hormonen zeker een aanrader! Na 10 weken leer je jouw leefstijl aan te passen aan jouw lichaam, wat maakt dat je weer energiek en fit wordt (en gaat afvallen). Een aanrader voor elke vrouw!”

– Paulien Knippel

Hoe reageert je lichaam als je hormonen uit balans zijn?

JE LICHAAM DOET ALLES OM TE OVERLEVEN

Veel vrouwen kennen het woord hormonen wel maar zijn zich nog niet bewust van het feit hoe bepalend hun hormonen zijn voor hoe ze zich voelen en eruit zien. Maar ook niet van hoeveel invloed ze daar op uit kunnen oefenen. Zowel negatief als positief.

Helaas leven veel vrouwen tegenwoordig in een omgeving die een negatieve invloed heeft op hun hormonen. Veel vrouwen houden veel ballen in de lucht waardoor hun stressniveau hoog is ( vaak hebben ze dit niet eens door, omdat ze er gewend aan zijn geraakt), voeding is niet optimaal en begin schiet er vaak bij in.

Ons lichaam is geniaal. Het zal er alles aan doen om ons te laten overleven, ook als je hormonen uit balans zijn. Je lichaam doet er alles aan om jou door te laten gaan, ook al moet het daarvoor bepaalde functies opofferen. Daardoor krijg je hoofdpijn, migraine, rugpijn, vermoeidheid, minder zin in seks, stemmingswisselingen, depressiviteit, prikkelbaarheid en slaapproblemen.

De meeste vrouwen die bij mij hulp zoeken, hebben de oplossing daarvoor gezocht in chocolade, koffie en energiedrankjes. Alles om maar door te kunnen gaan. Daar helpen we ons lijf niet mee, maar brengen we het alleen maar verder af van waar we naartoe willen. Langzaam komt er een burn-out of bijnieruitputting in zicht. En ook dat gewicht raak je maar niet kwijt. Je lichaam houdt het vast om te kunnen overleven.

“Ontzetend veel geleerd over wat hormonen nu eigenlijk met je lichaam doen. Zeer duidelijke informatie die per week mooi gedoseerd wordt en wat ben ik er zelf heel erg mee geholpen. Na jaren bijna geen slaapmedicatie meer nodig, omdat ik mijn eetpatroon heb aangepast en minder darmproblemen, met dank aan de weekmenu’s van Francisca.”

– INGRID BRUIJS

Geen energie, niet meer afvallen, stemmingswisselingen, of in de overgang?

ZELFS EEN CHRONISCHE ZIEKTE KRIJGEN WE STEEDS EERDER

Als je hormonen uit balans zijn kunnen er verschillende dingen gebeuren in je lichaam. Zo kun je last krijgen van stemmingswisselingen of ongemakken tijdens de overgang ervaren. Wist je dat de gemiddelde leeftijd waarop wij vrouwen een chronische ziekte krijgen al op 42 jarige leeftijd is? En dat dit 30 jaar geleden pas op 53 jarige leeftijd was?

Veel vrouwen hebben moeite om zwanger te raken of hebben een onregelmatige cyclus. Er zijn heel wat vrouwen met PCOS (Polycysteus Ovarium Syndroom). Ook dit heeft alles met hormonen te maken.

8,2 miljoen mensen met een chronische ziekte

Op 1 januari 2014 hadden 8,2 miljoen mensen in Nederland één of meerdere chronische ziekten: een hoog cholesterol, diabetes, hoge bloeddruk etc. Dit komt overeen met de helft van de Nederlandse bevolking. Een ‘chronische ziekte’ is hier gedefinieerd als een ziekte waarbij over het algemeen geen uitzicht is op volledig herstel. De verwachting is dat in 2040 62% van de volwassen overgewicht heeft.

Je hoeft niet met deze ongemakken en klachten te blijven rondlopen. In de reset je hormonen methode gaan we samen zorgen dat jouw hormonen weer in balans komen en je weer lekker in je vel gaat zitten.

“Vandaag een check-up gehad bij de diëtiste i.v.m. mijn diabetes. Ik ben nu 9 weken met het Reset je Hormonen programma bezig en… ik ben 12 kilo lichter! BMI 25,7. Geen opvliegers meer, geen buikkrampen meer en geen sprintjes naar het toilet meer. Ik ben van mijn diabetes medicatie af en heb een stabiele bloedsuikerspiegel! Ik ben zo blij! Nog 1 week een nieuw menu en dan begin ik gewoon weer opnieuw.”

– NICOLIEN ZAEYEN

Je lichaam kan ook vóór je werken

DIT IS WAT JE EIGENLIJK WILT

Meer energie.
Meer rust in je lijf en je leven.
Je ideale gewicht.
Lekker in je vel.
Geen hoofdpijn of migraine meer.
Een leuke vrouw en/of moeder zijn.
Hormonale schommelingen zijn verleden tijd.
Geen stemmingswisselingen meer.

Nooit meer op dieet

DE RESET JE HORMONEN METHODE

Reset je hormonen in 10 stappen met de Reset je Hormonen methode. Met behulp van de 10 stappen leer je binnen 10 weken hoe en waarom je nooit meer op dieet hoeft. Het is geen ‘quick fix’ methode. Het is een andere levensstijl die bijdraagt aan het verbeteren van jouw hormonale balans.

De pijlers van dit programma
Al meer dan 500 vrouwen gingen je voor, waaronder:

“Het 10-weekse Reset je Hormonen geeft je duidelijk inzicht in welke voedingsmiddelen gezond zijn voor je lijf, welke voeding of eventueel supplementen je kunnen helpen om weer in balans te komen. Francisca is een fijne coach met aandacht voor je klachten en probeert je zo op weg te helpen naar een betere versie van jezelf; gezond en energiek. Het programma kan ook helpen als je wens is af te vallen. Maar het is geen dieet, het is een leefwijze. Het is geen wonder(lap)middel, crash-dieet of quick fix, dus houd je doel helder voor ogen en ga ervoor! Dan werkt het.”

– BIANCA PUT – VAN DER VOORN

IK GELOOF DAT WE OUD KUNNEN WORDEN ZONDER MEDICIJNEN.
VOEDING IS ONS MEDICIJN.

Wie is Francisca van den Berg?

HORMOON- EN GEWICHTSEXPERT

Mijn naam is Francisca van den Berg, hormoon- en gewichtsexpert en 44 jaar jong. Het is mijn missie om vrouwen zoals jij (en mijzelf) te helpen, omdat ik precies weet hoe jij je voelt. Zelf had ik meer dan 20 kilo overgewicht, veel last van stemmingswisselingen, geen energie en zat niet lekker in mijn vel. Ik zat tegen een burn-out aan. Mijn rust vond ik in alcohol en eten. Ik kwam er achter dat dit geluk van korte duur was en dat ik mezelf niet kon helpen met deze levensstijl.

Door hulp te zoeken leerde ik weer om goed voor mijn lichaam te zorgen. In de periode die volgde, ben ik omgeschoold en inmiddels orthomoleculair hormoon therapeut/ hormoon gewichtsexpert.

Inmiddels heb ik al meer dan 600 vrouwen in heel Nederland mogen helpen om hun ideale gewicht én hormonale balans weer terug te vinden. En heb ik mijn eigen unieke methode ontwikkeld “De Reset je Hormonen Methode”.

“Na de bevalling van mijn zoontje was ik moe, ellendig, dik en vooral geïrriteerd. Om niets schoot ik uit mijn panty. Ik sliep slecht en werd ‘s nachts badend in het zweet wakker. Daarbij had ik iedere dag koppijn. We zijn nu 3 maanden verder. Ik ben 7,7 kilo lichter, rustiger en vrolijker. Ook wil mijn man nog bij mij blijven. Wat een eye-opener is De Reset je Hormonen Methode. Dat je met voeding, en wellicht een toevoeging van de juiste supplementen, je zoveel beter kan voelen!”

– EVA VAN DORP

In 10 stappen leer je

HET RESULTAAT

Hoe je van een suikerverbranding in een vetverbranding komt, waardoor je veel meer energie en rust krijgt.

Welke vitamines, mineralen en misschien zelfs wel welke hormonen je kunnen ondersteunen, zodat je hormonen veel sneller in balans zijn.

Welke eenvoudige aanpassingen nu een grote hormonale verandering teweeg gaan brengen.
Wat de grootste hormoon verstorende keuzes zijn en hoe je die direct verandert.
In welke week je het beste welke dingen, acties en ontspanningen toe kan passen.

Jouw hormonale cyclus begrijpen of je nu 30 jaar, 45 jaar of 55 jaar bent.

Waarom je nooit meer op dieet hoeft.

Doe mee met De Reset je Hormonen Methode

START DIRECT

Werkwijze

HOE ZIEN DIE 10 WEKEN ERUIT?

Reset je Hormonen is een 10-weeks online programma dat is opgebouwd uit zowel werkboeken als video’s. Je ontvangt iedere week een e-mail met de informatie voor de nieuwe week. In de les vind je dan een weekmenu, sportschema en een kant-en-klare boodschappenlijst, zodat je je tijdig kunt voorbereiden en alle benodigde boodschappen in huis kunt halen.

Je krijgt toegang tot een besloten Facebook groep, waar je kunt contacten met andere vrouwen. De coach calls vinden niet plaats via Facebook, maar via Webinargeek zodat je ook kunt aansluiten zonder Facebook. In Webinargeek kun je alleen mijn zien. Jij bent verder niet te zien dus je kunt volledig anoniem meedoen.

Je hebt tot 12 maanden toegang tot het programma. En je mag dat jaar ook wekelijks meedoen aan de coach calls, en al je vragen blijven stellen.

Week 1

HOE WERKEN ONZE HORMONEN IN BASISBEGINSEL?

Week 2

HERKEN JE KLACHTEN EN LEER WELKE HORMONEN BIJ JOU UIT BALANS ZIJN?

Week 3

HORMONEN UITGELICHT EN HOE ZE SAMEN WERKEN

Week 4

LEER JE HORMONEN TE VOEDEN

Week 5

DETOXEN VOOR LICHAAM EN GEEST

Week 6

JE CYCLUS EN WAT JE EET WANNEER EN WAAROM

Week 7

VERANDER JE GEDACHTEN EN WEES JE BEWUST VAN JE MINDSET

Week 8

VOEDING VOOR JOUW BREIN VOOR MEER ENERGIE EN FOCUS

Week 9

HOE PAS JE DE METHDE TOE IN JE DAGELIJKS LEVEN?

Week 10

ZO HOUD JE HET VOL

Dus, zijn jouw hormonen uit balans?

JE HORMONEN ZIJN UIT BALANS ALS JIJ JE HERKENT IN HET VOLGENDE

Heb jij geen energie?
Heb je stemmingswisselingen?
Heb je geen zin in seks?
Kom je alleen maar aan in gewicht en heb je moeite met afvallen?
Ervaar je overgangsklachten?
Heb je last van een opgeblazen gevoel?
Sta je in de ochtend moe op?

“Wat ben ik blij dat ik bij Francisca terecht ben gekomen! Inmiddels zijn mijn hormonen in balans en ben ik een aantal kilo’s kwijt, is m’n huid een stuk rustiger en heb ik niet meer het gevoel af en toe te ‘ontploffen’. Heel fijn. De reset je hormonen methode is echt een aanrader!”

– Monique van Kampen

Meest gestelde vragen

WAT WIL JE NOG WETEN?

Voor wie is het programma geschikt?

De Reset je hormonen methode is geschikt voor vrouwen die af willen van hun hormonale klachten en meer energie willen ervaren. Het is geschikt voor vrouwen vanaf 30 jaar of jonger als je al hormonele klachten ervaart. Of je nu zwanger wilt worden of in de overgang zit, voor beide type vrouwen is dit programma geschikt.

Het is niet geschikt voor?

Vrouwen die geen klachten hebben, al uit de overgang zijn en niet willen veranderen.

Door wie word ik gecoacht?

Op dit moment verzorg ik zelf de coaching via de coachcalls en in de facebook groep. Wil je een persoonlijk 1 op 1 traject, dan kun jij terecht bij een van de door opgeleide coaches/experts.

Wat houden coachcalls in?

Wekelijks is er een coachcall (45-60 minuten) waarin ik de week met je bespreek, en jij al je vragen aan mij kan stellen. Het is op een apart platform, waarin je inlogt, en je anoniem kunt deelnemen en je vragen kan stellen. Jij ziet mij, en ik zie jou niet en de andere deelnemers ook niet. Daarnaast is er een besloten Facebook groep voor connectie met de andere deelnemers. De overige dagen beantwoord ik daar al jouw vragen die je stelt. (behalve in augustus in verband met vakantie)

Waarom een 10 weken programma?

Met de reset je hormonen methode heb ik al meer dan 500 vrouwen met succes mogen begeleiden. Het is een bewezen, door mij ontworpen, programma dat werkt speciaal voor vrouwen. In 10 weken gaan we je lichaam opnieuw programmeren en resetten en voel en merk jij de verandering.

Geef je garantie?

Ja ik geef garantie, omdat ik weet dat het programma werkt. Volg jij mijn adviezen op en je hebt geen resultaat? Dan ontvang jij je geld terug.

Is het makkelijk te volgen?

Leer je lichaam begrijpen in Jip en Janneke taal. Ik ga jou in 10 weken leren hoe jouw lichaam werkt en hoe jij je klachten kunt laten afnemen door je levensstijl aan te passen. Makkelijk en simpel. Ik ben er voor jou om al je vragen te beantwoorden. Ik kijk met je mee.

Zijn de recepten niet te ingewikkeld?

Gemakkelijk en snel koken dat past bij mij. Ik ben geen keukenprinses en ik hou van simpel en makkelijk. Zo zijn de recepten die je deze 10 weken krijgt dus ook. Prima in te passen in een gezin.

Ik wil liever exclusieve 1 op 1 coaching bij jou. Kan dat?

Exclusieve 1 op 1 coaching van mij persoonlijk is helaas niet meer mogelijk. Indien jij behoefte hebt aan individuele coaching kun je terecht door heel Nederland door de door mij opgeleide en gecertificeerde coaches waar ik nauw mee samen werk en waarbij je in goede handen bent.

EMB test waar kan ik meer info vinden?

Meer lezen kan op de site https://franciscavandenberg.nl/ebm-test/

“Die 10 weken zijn voorbijgevlogen! Zo blij dat ik dit programma, én de vele lekkere recepten, heb leren kennen. Ik heb net nog eens de hormonen checklist erbij genomen. De scores zijn overal gezakt, de ene wat meer dan de andere. Ik ben nu ongeveer 4 kg kwijt en voel me meestal energiek en meer gefocust. Ik blijf dus doorgaan!”

– HEIDI VERCAMMEN