Een worteltjestaart is zo heerlijk kruidig en smaakt fantastisch bij een kop kruidentee.
Worteltjestaart van speltmeel zonder suiker
Ingrediënten
Voor taart:
- 150 ml kokosolie
- 6 eieren
- 150 ml rijstemelk
- 100ml ahornsiroop
- 350 gram speltmeel
- 400 gram geraspte wortels
- 1 theelepel kaneel
- zakje bakpoeder
- snufje zout
- 1 theelepel vanille poeder
- 2 theelepels speculaaskruiden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakvorm in met kokosolie.
- Smelt de kokosolie in een pannetje, meng de eieren, rijstmelk, kokosolie en ahornsiroop in een kom en voeg daarna de andere ingrediënten toe. Goed roeren!
- Giet het mengsel in de bakvorm en bak de taart in 60-70 minuten gaar. Laat deze vervolgens afkoelen.
Ingrediënten
Voor gezonde frosting:
- 180 gram cashewnoten, geweekt voor min 4 uur
- 3 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepels maple syrop
- ½ kopje water
- 1 theelepel vanilepoeder
- snufje zout
Bereidingswijze
- Mix alle ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde massa.
- Zet de frosting voor minimaal een uur in de koelkast.
- Smeer de frosting over de afgekoelde taart en voeg nog wat rasp van de wortel toe als decoratie.