Een worteltjestaart is zo heerlijk kruidig en smaakt fantastisch bij een kop kruidentee.

Worteltjestaart van speltmeel zonder suiker

Ingrediënten
Voor taart:

  • 150 ml kokosolie
  • 6 eieren
  • 150 ml rijstemelk
  • 100ml ahornsiroop
  • 350 gram speltmeel
  • 400 gram geraspte wortels
  • 1 theelepel kaneel
  • zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 theelepel vanille poeder
  • 2 theelepels speculaaskruiden
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakvorm in met kokosolie.
  2. Smelt de kokosolie in een pannetje, meng de eieren, rijstmelk, kokosolie en ahornsiroop in een kom en voeg daarna de andere ingrediënten toe. Goed roeren!
  3. Giet het mengsel in de bakvorm en bak de taart in 60-70 minuten gaar. Laat deze vervolgens afkoelen.
Ingrediënten
Voor gezonde frosting:

  • 180 gram cashewnoten, geweekt voor min 4 uur
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels maple syrop
  • ½ kopje water
  • 1 theelepel vanilepoeder
  • snufje zout
Bereidingswijze
  1. Mix alle ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde massa.
  2. Zet de frosting voor minimaal een uur in de koelkast.
  3. Smeer de frosting over de afgekoelde taart en voeg nog wat rasp van de wortel toe als decoratie.
×