Deze van oorsprong Amerikaanse snack is een van mijn lievelings tussendoortjes. Ik heb ze niet voor niets Sissie brownies genoemd 😉
Sissie brownies met pure chocolade en cashewnoten
Ingrediënten
- 3 bananen
- 200 ml melk of plantaardige variant
- 60 gram cashewnoten
- 3 eieren
- 200 gram havermout
- 75 gram havervlokken
- 50 gram lijnzaad
- 100 gram 70% pure chocolade
- snufje zout
Bereidingswijze
- Bekleed een ovenschaal met bakpapier.
- Pak een grote kom en doe hier de bananen, melk, eieren, havermout en havervlokken in. Mix het tot een glad beslag.
- Hak de noten en chocolade in kleine stukken en voeg dit samen met het lijnzaad toe aan het beslag.
- Schenk het beslag in de ovenschaal en laat dit een nacht of 6 uur weken in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de brownie in 35 minuten gaar.
- Snij de grote brownies in 12 plakken of stukken. Je kunt de brownies direct lekker opeten of apart verpakken in de vriezer bewaren om iedere dag een lekker tussendoortje te hebben.
Wat is het verschil tussen havermout en havervlokken?