Mango cheesecake

Bereidingstijd: 20 minuten | Vriezertijd: 2-3 uur | Benodigdheden:
– grote rechthoekige ovenschaal
– keukenmachine

Ingrediënten bodem:
– 200 gram gemengde noten
– 6 medjool dadels
– 1 lepel kokosrasp

Ingrediënten toplaag:
– 200 gram ongebrande cashewnoten (2 uur geweekt in een kom met water)
– 100 ml kokosmelk
– 1 lepel kokosolie
– Sap van een halve citroen
– 1 lepel citroenschil rasp
– 2 verse mango’s

Bereiding
1. Neem een grote rechthoekige ovenschaal en bedek die met bakpapier.
2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine. Maal het helemaal fijn, totdat alles aan elkaar gaat kleven. Doe de bodemmix in de ovenschaal. Verdeel het over de hele schaal en druk het helemaal plat. Tot een bodem van 3 mm.
3. Spoel de keukenmachine om. Doe de uitgelekte cashewnoten en kokosmelk in de keukenmachine. Mix voor ongeveer 3 minuten totdat je een smeuïge pasta hebt. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en mix alles tot een egale pasta.
4. Giet de egale pasta op de bodem en verspreid het met een lepel.
5. Zet de cake nu voor minimaal 2-3 uur in de vriezer.
6. Als je hem gaat serveren, snijd de cake in 16 vierkantjes en versier ze eventueel met blauwe bessen.

×