Deze kleurrijke schaal vol met groente en fruit kun je met de frisse yoghurt dip als gezond tussendoortje serveren, maar is ook zeer geschikt als lichte lunchsalade of als bijgerecht bij een bbq. En niet alleen voor volwassenen, ook kinderen kunnen eenvoudig pakken wat ze lekker vinden.
De aangegeven hoeveelheid is voor 2 tot 4 personen. Als je een groter gezelschap verwacht, kun je een groter bord met de dubbele hoeveelheid neerzetten of je maakt gezellig meerdere borden.
Zijn er in de herfst en winter geen nectarines verkrijgbaar? Deze kun je vervangen door appels of peren.
Groente en fruit met yoghurt dip
Ingrediënten
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 oranje paprika
- 250 gram snoeptomaatjes (meerdere kleuren)
- 2 nectarines
- 4 eetlepels soja of gewone yoghurt
- 10 eetlepels mayonaise
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel ahornsiroop
- handje verse peterselie, fijn gesneden
- 50 gram rucola
Bereidingswijze
- Snijd alle groenten en nectarines in repen en partjes.
- Doe in een kommetje de yoghurt, mayonaise en ahornsiroop en roer het goed door elkaar.
- Pers de teentjes knoflook uit boven het kommetje en roer het nogmaals door elkaar.
- Leg de gesneden groenten en nectarine op het grote bord.
- Zet de yoghurt knoflook saus ernaast of leg het erboven op.
- Strooi de peterselie en rucola er overheen.