Chocolade muffins

Ingrediënten
  • 130 gram havermeel of amandelmeel
  • 4 eetlepel cacaopoeder
  • Halve theelepel vanille poeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • Snufje Himalaya zout
  • 90 gram chocolade (bijvoorbeeld chocoladereep van Vivani 92%)
  • 2 lepels gebroken lijnzaad, geweekt in 4 lepels lauw water
  • 100 g kokosmelk(Go-Tan Biologisch)
  • 25 g kokosolie, gesmolten
  • 3  bananen
  • 1 handje walnoten of pecan noten
  • 1 ½ theelepel zuiveringszout
  • 1 theelepel appelazijn
Bereidingswijze
  1. Verwarm de over voor op 180 graden.
  2. Doe het meel, zeezout en de cacao-, vanille- en kaneelpoeder in een kom en hussel door elkaar.
  3. Roer in een andere kom de geweekte lijnzaad, kokosmelk en olie erbij.
  4. Prak de bananen met een vork fijn totdat het bananenmoes is geworden.
  5. Voeg de bananen toe aan de natte ingrediënten.
  6. Hak de noten en chocolade in kleine stukjes.
  7. Voeg de natte ingrediënten nu bij en droge ingrediënten.
  8. Roer het goed door elkaar totdat je een mooi beslag hebt.
  9. Doe de zuiveringszout en azijn in een kommetje met een klein scheutje water. Voeg het daarna toe aan de rest en roer nogmaals goed door elkaar.
  10. Vet de muffinvormpjes in met kokosolie. Doe ongeveer 1 grote lepel beslag in een muffin vormpje.
  11. Zet de muffins voor 30 minuten in de oven en laat ze daarna volledig afkoelen.
×