Deze bananencake met speculaaskruiden is een heerlijk tussendoortje in herfst- en wintermaanden. Met name rond Sinterklaas een echte hit. De cake is namelijk een heel goede vervanging van gevuld speculaas.

Bananencake met speculaaskruiden

Ingrediënten
  • 250 gram speltbloem
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel baksoda
  • snufje zout
  • handje noten ongebrand ongezouten, bijvoorbeeld walnoten
  • 5 rijpe bananen
  • 3 eetlepels kokosbloemsuiker
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakeblik in met wat olijf- of kokosolie.
  2. Doe alle ingredienten – op 1 banaan na – in de blender of keukenmachine en mix ze tot een glad beslag.
  3. Doe het beslag in het cakevorm.
  4. Snijd de laatste banaan door midden en leg deze bovenop het beslag.
  5. Bak de bananencake in 30-45 minuten gaar.

Superlekker met wat amandelpasta.

×