Deze bananencake met speculaaskruiden is een heerlijk tussendoortje in herfst- en wintermaanden. Met name rond Sinterklaas een echte hit. De cake is namelijk een heel goede vervanging van gevuld speculaas.
Bananencake met speculaaskruiden
Ingrediënten
- 250 gram speltbloem
- 2 eetlepels speculaaskruiden
- 1 theelepel baksoda
- snufje zout
- handje noten ongebrand ongezouten, bijvoorbeeld walnoten
- 5 rijpe bananen
- 3 eetlepels kokosbloemsuiker
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel citroensap
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakeblik in met wat olijf- of kokosolie.
- Doe alle ingredienten – op 1 banaan na – in de blender of keukenmachine en mix ze tot een glad beslag.
- Doe het beslag in het cakevorm.
- Snijd de laatste banaan door midden en leg deze bovenop het beslag.
- Bak de bananencake in 30-45 minuten gaar.
Superlekker met wat amandelpasta.