Ben je net zo goed bezig met het aanpassen van je voeding, val je door drukte en stress toch weer terug in je oude patroon. Herken jij dat ook?
In een drukke periode is het vaak gemakkelijk om een snel en vaak ongezond(er) tussendoortje te nemen, wat weer vaak toegevoegde suikers bevat. Met als gevolg dat je bloedsuikerspiegel ontregelt raakt waardoor de trek in zoet blijft. Samen met stress geen goede combi.
Vervolgens baal je, want je was zo goed bezig en dat doet ook zeker geen goed aan deze situatie. Doordat je ongemerkt weer in je oude patroon terugvalt eet je vaak weer meer suikers met gewichtstoename en misschien zelfs wel het terugkomen van allerlei pijntjes en ongemakken als gevolg.
Gelukkig is het nooit te laat om de draad weer op te pakken en terug te gaan naar jouw nieuwe, gezonde leefstijl en voel jij je binnen no-time weer zoals voor die drukke en stressvolle periode.
En als je dan toch een keertje trek hebt in iets zoets, probeer dan eens deze overheerlijke vruchten-noten muffins. Gemaakt in een handomdraai, zeker als je gebruik maakt van een keukenmachine of blender. Ze bevatten door de gedroogde vruchten weliswaar suikers, maar door de toegevoegde noten en zaden verzadigen ze goed en heb je aan één muffin meer dan genoeg.
Alleen zijn ze wel gevaarlijk lekker….
Vruchtennotenmuffins
Ingrediënten
- 150 gram gedroogde abrikozen
- 100 gram ontpitte dadels
- 2 el kokosolie
- 150 ml water
- 4 eieren
- 115 gram amandelmeel
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- 1 tl kaneel
- 40 gram kokosrasp
- 40 gram gedroogde cranberries
- 30 gram pacannoten
- 40 gram pompoenpitten
- 40 gram zonnebloempitten
- 30 gram lijnzaad
- 30 gram sesamzaad
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng de abrikozen, dadels, eieren, kokosolie en het water tot een glad beslag.
- Voeg vervolgens het amandelmeel, het wijnsteenbakpoeder en de kaneel toe en meng goed door elkaar.
- Voeg daarna de overige ingrediënten toe en meng nog even kort.
- Doe het beslag in een ingevette muffinbakvorm en bak goudbruin in 30 minuten.