Rabarber: je vindt het lekker of juist niet. Over één ding kunnen we het eens zijn: rabarber is ontzettend gezond! Deze groente is een bron van anti-oxidanten, mineralen en calcium. Daarnaast helpt rabarber je cholesterol te verlagen, bevordert het de spijsvertering én bevat het zeer weinig calorieën. Fantastische redenen om deze lekkere rabarberkruimeltaart te maken.

Rabarberkruimeltaart met bosvruchten

Ingrediënten
  • 8 stengels rabarber
  • 300 gr bosvruchten naar keuze
  • 1 el ahornsiroop
  • Sap van een halve citroen
  • 100 gr havervlokken
  • 100 gr quinoavlokken
  • 40 gr amandelmeel
  • 15 gr dadels
  • 125 gr kokosolie
  • Snufje zeezout
  • Kefir yoghurt
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een taartvorm of ovenschaal in.
  2. Snij de rabarber in kleine stukken, doe in de vorm of schaal en voeg de bosvruchten toe. Besprenkel met citroensap en roer goed door
  3. Roer in een andere kom de havervlokken samen met de quinoavlokken, zout en amandelmeel door elkaar. Prak de dadels fijn en voeg samen met de kokosolie toe.
  4. Wrijf met je handen de dadels en kokosolie goed door elkaar en zorg dat het grote kruimels worden. Verdeel de kruimels over het fruit en zet het 30 minuten in de oven.
  5. Dien de taart op met wat kefir yoghurt.
×