Ik eet graag pannenkoeken als ontbijt, maar pannenkoeken kun je natuurlijk op ieder moment van de dag eten.

Pannenkoeken glutenvrij en lactosevrij

Ingrediënten

Voor 6 kleine pannenkoeken:

  • 75 gram boekweitmeel
  • 75 gram amandelmeel
  • 1 eierdooier
  • mespuntje fijn zeezout
  • 215 gr amandel-, haver- of rijstemelk
  • halve theelepel natriumbicarbonaat
  • 1 theelepel appelazijn
  • 1 theelepel kokosvet

Voor de topping:

  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 1-2 Elstar appels
  • halve eetlepel kaneel
  • handje blauwe bessen
  • schapen- of geitenyoghurt
  • klontje roomboter
Bereidingswijze
  1. Mix alle ingrediënten voor de pannenkoeken tot een gladde massa.
  2. Verhit een koekenpan met 1 theelepel kokosvet.
  3. Doe beslag voor 2 kleine pannekoeken in de pan en bak ze 2 tot 3 minuten per kant.
  4. Stapel de pannenkoeken op een bord om ze warm te houden.
  5. Snijd de appel(s) en bak deze samen met wat kaneel in een klein klontje roomboter in de koekenpan waarin je de pannenkoeken bakte.
  6. Doe de gebakken appel op de pannenkoeken en strooi er wat pitten en zaden overheen.
  7. Serveer met yoghurt en blauwe bessen.