Ik eet graag pannenkoeken als ontbijt, maar pannenkoeken kun je natuurlijk op ieder moment van de dag eten.
Pannenkoeken glutenvrij en lactosevrij
Ingrediënten
Voor 6 kleine pannenkoeken:
- 75 gram boekweitmeel
- 75 gram amandelmeel
- 1 eierdooier
- mespuntje fijn zeezout
- 215 gr amandel-, haver- of rijstemelk
- halve theelepel natriumbicarbonaat
- 1 theelepel appelazijn
- 1 theelepel kokosvet
Voor de topping:
- 1 eetlepel zonnebloempitten
- 1 eetlepel pompoenpitten
- 1-2 Elstar appels
- halve eetlepel kaneel
- handje blauwe bessen
- schapen- of geitenyoghurt
- klontje roomboter
Bereidingswijze
- Mix alle ingrediënten voor de pannenkoeken tot een gladde massa.
- Verhit een koekenpan met 1 theelepel kokosvet.
- Doe beslag voor 2 kleine pannekoeken in de pan en bak ze 2 tot 3 minuten per kant.
- Stapel de pannenkoeken op een bord om ze warm te houden.
- Snijd de appel(s) en bak deze samen met wat kaneel in een klein klontje roomboter in de koekenpan waarin je de pannenkoeken bakte.
- Doe de gebakken appel op de pannenkoeken en strooi er wat pitten en zaden overheen.
- Serveer met yoghurt en blauwe bessen.