Ontbijttaartje

Benodigdheden

Taartvorm van 12cm diameter

Ingrediënten

Ingrediënten voor de bodem:

  • 300 gram havervlokken (biologisch)
  • 3 bananen
  • 2 eetlepels pindakaas
  • Handjevol mix van cashewnootjes, pecannootjes, walnoten
  • Handjevol cranberries
  • Handjevol rozijnen
  • 2 fijn gesneden (gedroogde) vijgen
  • 2 fijn gesneden dadels

Ingrediënten voor de topping:

  • 250 gram vers of bevroren rood fruit voor de coulis
  • 100 gram lactose vrije smeerkaas
  • 1 schepje lactose vrije slagroom
Bereidingswijze
  1. Doe het fruit in een pan en zet die op middelhoog vuur.
  2. Zodra het fruit zachter wordt het vuur laag zetten en langzaam wat inkoken. Ik voeg hier GEEN suiker aan toe.
  3. Laat het afkoelen daarna kun je het als topping gebruiken. Ook lekker voor door je kokos yoghurt.
  4. Mix alle ingrediënten voor de bodem tot een “kleffe” bal beslag.
  5. Verdeel dit over 4 taartvormpjes. Of 2 in de taartvormpjes en de rest voor de makkelijke maandag of als snack koekje.
  6. Zet dit alles in een voorverwarmde oven van 180 graden en bak dit voor 20 minuutjes in de oven.
  7. Mix de lactose smeerkaas met 1 lepel lactose vrije slagroom tot een glad mengsel.
  8. Nu kun je de taartjes vullen met het kaas mengsel, de coulis daar weer bovenop en klaar is je taartje.

Eet smakelijk en geniet!

Wil je zien hoe Bettine dit taartje live maakt? Je bent welkom op Facebook in de besloten Facebook groep Happy Hormonen Happy Life.