Deze havermoutmuffins zijn heerlijk als ontbijt, maar kun je ook als lekker tussendoortje nemen bij de koffie of thee. Ideaal om tijdens het meal-preppen te maken, want de muffins blijven tot 3 dagen goed in een luchtdichte trommel en je kunt ze zelfs tot een maand in de vriezer bewaren.

Havermoutbessenmuffin

Ingrediënten
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram havermout
  • 60 gram Stevia
  • 1 el kokosolie, gesmolten
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 100 ml havermelk
  • 150 gram (blauwe) bessen
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng in een kom het amandelmeel, de havermout en het bakpoeder door elkaar.
  3. Meng in een andere kom de eieren, de havermelk, de Stevia en de kokosolie.
  4. Voeg vervolgens de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten, roer als laatste de bessen door het beslag.
  5. Doe het beslag in muffinvormpjes en garneer met noten of pitten. Bak in ca. 30 minuten in de oven goudbruin.
×