Deze havermoutmuffins zijn heerlijk als ontbijt, maar kun je ook als lekker tussendoortje nemen bij de koffie of thee. Ideaal om tijdens het meal-preppen te maken, want de muffins blijven tot 3 dagen goed in een luchtdichte trommel en je kunt ze zelfs tot een maand in de vriezer bewaren.
Havermoutbessenmuffin
Ingrediënten
- 100 gram amandelmeel
- 150 gram havermout
- 60 gram Stevia
- 1 el kokosolie, gesmolten
- 1 tl bakpoeder
- 2 eieren
- 100 ml havermelk
- 150 gram (blauwe) bessen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng in een kom het amandelmeel, de havermout en het bakpoeder door elkaar.
- Meng in een andere kom de eieren, de havermelk, de Stevia en de kokosolie.
- Voeg vervolgens de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten, roer als laatste de bessen door het beslag.
- Doe het beslag in muffinvormpjes en garneer met noten of pitten. Bak in ca. 30 minuten in de oven goudbruin.