Hoewel vijgen het hele jaar verkrijgbaar zijn, is de herfst wel hét seizoen om een gerecht met deze vrucht te maken. Vijgen worden geoogst vanaf augustus tot en met november in landen als Italië, Turkije, Griekenland, Frankrijk en Israël. Vervolgens worden ze geïmporteerd en geconsumeerd. Wij maken er vandaag een lekker ontbijt mee in de vorm van een vijgentaartje.
Havermout vijgentaartje met banaan en kaneel
Ingrediënten
- 50 gram havermout
- 1 vijg
- 1 tl kaneel
- 100 ml amandelmelk
- ½ banaan
- ¼ tl bakingsoda
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Pureer de banaan en mix dit met de havermout, kaneel, amandelmelk en bakingsoda.
- Schep dit over in een kleine bakvorm/mini pannetje.
- Snij de vijg in partjes en verdeel ze over het havermout taartje.
- Vervolgens ‘taartje, in oven plaatsen voor 35 minuten.
Het taartje is natuurlijk extra lekker als deze nog lekker warm is!