Dit doet 28 dagen bleekselderijsap drinken met jouw lichaam en humeur

Wist je dat bleekselderij een van de gezondste groentes is? Selderij bevat verrassend veel genezingskracht en is jouw beste vriend tijdens het afvallen. Alle gezondheidsvoordelen van deze groene krachtpatser kun je ervaren door bleekselderijsap te drinken. Ik ging de uitdaging aan en dit is wat er na 28 dagen met mijn huid, lichaam en humeur gebeurde.

Ik begon niet zomaar met het drinken van bleekselderijsap. Een maand geleden kwam het boek Medical Medium van Anthony Williams namelijk op mijn pad. Williams is een van de experts die ook te zien is in “Heal”. Deze documentaire, die je op Netflix kunt bekijken, veranderde mijn kijk op het zelf genezend vermogen van het lichaam en dus kon ik niet wachten om zijn boek te lezen. In Medical Medium beschrijft Williams hoe jij je immuunsysteem sterker kunt maken. Een van zijn adviezen was om op een nuchtere maag bleekselderijsap te drinken.

Zijn advies is logisch, want de gezondheidsvoordelen van selderij zijn niet op één hand te tellen. Om er maar een paar te noemen: de groente zorgt voor reiniging en afvoer van gifstoffen uit het lichaam, helpt ontstekingen tegen te gaan, werkt bloeddrukverlagend, vermindert het “slechte” LDL-cholesterol en zorgt voor je ogen. Ook werken de mineralen die selderij bevat rustgevend en draagt de groente bij aan een goede spijsvertering.

Één sapje per dag, een wereld van verschil

Al die gezondheidsvoordelen wilde ik zelf ervaren en dus begon ik na het lezen van Medical Medium mijn dag met een groot glas bleekselderijsap. De sapjes staan erom bekend dat ze de natuurlijke zuurwaarden, HCL, van de maag herstellen en daarbij een gezonde stofwisseling bevorderen. Ook het microbioom (de bacteriebevolking in je darmen) wordt uitgebalanceerd.

Na 28 dagen ben ik overtuigd. Het is een heerlijk drankje, maar dat niet alleen: mijn huid en humeur hebben een boost gekregen en ik merk dat mijn stoelgang is verbeterd. Ook heb ik zeker het gevoel dat bleekselderij helpt bij het afvallen en bijdraagt aan een hormonale balans. Ik voel me energieker, fitter en scherper en dat valt ook mijn omgeving op. Gisteren zei iemand dat ik straalde. Een mooier compliment kun je niet krijgen!

Drink jij het al?

Bleekselderijsap heeft mijn lichaam en humeur merkbaar verbeterd. Ik kan iedereen dan ook aanraden om het zelf te proberen. Gun jezelf eens 28 dagen de tijd om eraan te wennen en kijk hoe jij je gaat voelen. Je krijgt er vast geen spijt van. Is het een wondermiddel? Nee Maar het kan voor jou al de eerste stap zijn om de dag goed te starten.

Zo maak je zelf bleekselderij sap

Wil jij je ook energieker, fitter en scherper voelen? Doe dan met mij mee! Voor een lekker groot glas bleekselderijsap heb je één (bij voorkeur biologische) stronk bleekselderij nodig. Pers de stronk met een slowjuicer en drink het sapje meteen op. Er zijn ook mensen die het middels een smoothie doen en water hieraan toevoegen.

Om tijd te besparen kun je, net als ik, één keer per week veel sap persen. Vries het geheel vervolgens direct in. Zo heb je iedere ochtend snel een lekker en gezond sapje.

Bekijk in deze video hoe je zelf stap voor stap bleekselderijsap maakt.

Drink het sapje op je nuchtere maag en wacht een 30 minuten met je maaltijd!