Ibizabrood bevat lekker veel pitten en zaden. Daardoor kun je het ook heel goed als cracker gebruiken. Snijd er dan heel dunne plakjes van. Gebruik je het brood liever bij een kaasplankje? Voeg dan wat fijngesneden vijgen of cranberries toe.
Ibizabrood met lekker veel pitten en zaden
Ingrediënten
- 3,5 dl amandelmeel
- 1,19 dl pompoenpitten
- 1,19 dl zonnebloempitten
- 1,19 dl chiazaad
- 1,19 dl lijnzaad
- 1,19 dl sesamzaad
- 1,19 dl boekweitvlokken
- 1 theelepel zeezout
- 2 eetlepels olijfolie
- 5 eieren
- cakevorm, 25 cm
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix alle ingrediënten in een grote kom.
- Klop de eieren even apart en voeg dan geleidelijk toe aan de mix.
- Beleg de cakevorm met bakpapier en doe het mengsel in de cakevorm; druk goed aan.
- Zet het brood circa 50/60 minuten in de oven op 180 graden.