Frittata is een Italiaans gerecht. Het woord betekent iets als ‘gebakken’. Een frittata wordt oorspronkelijk gemaakt van alle groenten, pasta’s en aardappelen die over zijn van de vorige dag. Op het platteland aten mensen dit vroeger vaak, omdat ze het niet konden betalen om iedere dag een nieuwe maaltijd te bereiden en er vaak nog genoeg eten over was gebleven van de dag ervoor.
De ‘moderne’ frittata is een kruising tussen een omelet, een pizza en een pannenkoek. Je maakt het van ei met kaas, aardappel en kruiden. Deze frittata gaf ik een twist door zoete aardappel en feta te gebruiken. Door de luchtigheid is het een heerlijk lunchgerecht.
Frittata met zoete aardappel en feta
Ingrediënten
- 2 zoete aardappels
- 1 rode ui
- 6 eieren
- verse peterselie, fijngehakt
- 100 gram feta
Bereidingswijze
- Schil en snij de zoete aardappelen en ui in dunne ringen.
- Verhit wat olie in een pan en bak de aardappelen en ui met wat peper en zout in 5 minuten goudbruin.
- Klop in een kom de eieren los met de peterselie en verkruimel de feta erdoor.
- Giet het eimengsel in de pan over de ui en aardappelplakjes.
- Zet het vuur laag, zet een deksel op de pan en bak de frittata in ongeveer 10 minuten gaar.