Ben je alleen thuis? Dan is de verleiding groot om snel iets makkelijks te eten voor de lunch. Hoe zou het zijn als je eens echt de tijd neemt voor jezelf om deze heerlijk boekweitpannenkoek met zalm te bereiden? Om fijn rustig te genieten van zoiets lekkers. Just for you!
Boekweitpannenkoek met zalm, versie spinazie en rucola
Ingrediënten
Voor 1 persoon:
- 50 gram boekweitmeel
- 100 ml amandel- of havermelk
- Snufje zout
- 1 ei
- Klontje kokosolie
- 75 gram verse spinazie
- 25 gram rucola
- 1 blaadje witlof, in reepjes gesneden
- ½ rode ui, in ringen gesneden
- Sap van een halve citroen
- Sap van een halve sinaasappel
- 1 theelepel olijfolie
- Eetlepel kappertjes
- Snufje peper
- 75 gram gerookte zalm
- 5 gram verse selderij, fijngesneden
Bereidingswijze
- Mix met een garde het boekweitmeel, ei, de melk en zout in een kommetje tot een dik beslag.
- Verhit de koekenpan met een klontje kokosolie en bak 2 middelgrote pannenkoekjes.
- Leg de spinazie, rucola en witlof op het bord.
- Roer de sinaasappelsap, citroensap, olie, kappertjes en peper in een kommetje door elkaar tot een dressing.
- Giet de dressing over de spinazie/rucola salade.
- Breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Leg de pannenkoekjes op een schoon bord en leg de salade, rode ui en zalm erboven op.
- Strooi tot slot de fijngesneden selderij er overheen.