Dit waanzinnig lekkere amandelbrood is glutenvrij en ook nog eens koolhydraatarm, super goed dus om je hormonen mee in balans te brengen en houden. Je kunt dit brood als lunch eten, zonder beleg. Ideaal om tussen de middag te nuttigen op je werk of tijdens een uitstapje. Ook is dit amandelbrood een prima vervanging van stokbrood op de borrelplank of bij de bbq.
Amandelbrood met courgette, pesto en tomaten
Ingrediënten
- 1 grote tomaat of 100 gram cherrytomaten
- 1 a 2 teentjes knoflook
- 200 gram courgette
- 150 gram amandelmeel
- 2 tl bakpoeder
- 2 eieren
- 2 eetlepels pesto
- handje ongebrande noten
- snuf zeezout
- peper naar wens
- 100 gram zachte geitenkaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 175 graden.
- Vet de bakvorm eventueel in met wat kokosolie
- Halveer de tomaatjes en snij de tomaat in stukjes. Doe dit ook met de knoflook.
- Bak de tomaatjes enkele minuten samen met de knoflook in een bakpan voor zo’n 5 a 10 minuten, zet het daarna even weg.
- Rasp je courgette fijn en dep droog met een theedoek zodat deze niet te nat is.
- Spatel de eieren, het amandelmeel bakpoeder en pesto er door heen.
- Spatel de noten door het beslag voeg wat zout en peper toe.
- Schenk het beslag in een bakvorm, en doe de stukjes geitenkaas en het tomatenmengsel er over heen.
- Doe de cake in de oven voor 30 minuten.
- Smullen maar na 30 minuten.
Je bewaart het brood in de koeling. Ook kun je het per plak – verpakt – invriezen.
Bron: Oh my Pie!