Vegetarische quiche

Ingrediënten

 

  • 150 gram kikkererwtenmeel
  • 2 lepels geraspte kaas
  • 300 ml lauw warm water
  • 1 1/2 theelepel Himalaya zout
  • 2 lepels gesmolten kokosolie
  • 1 rode paprika
  •  1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram boerenkool
  • 2 tomaten
  • 1/2 blikje artisjokharten
  • 1 lepel kurkuma
  • 1 lepel paprikapoeder
  • 100 gram champignons
  • Optioneel:100 gram kipblokjes
  • Optioneel: hennepzaad
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven nu voor op 200 graden.
  2. Roer met een vork in één grote kom de kikkererwtenmeel, het water, 1/2 theelepel zout, 2 lepels gesmolten kokosolie en geraspte kaas goed door elkaar.
  3. Ga nu verder met het snijden van de ui, knoflook en paprika in kleine blokjes. Verwarm een koekenpan met een klontje kokosolie en doe vervolgens de paprikapoeder, kurkuma en 1 theelepel Himalaya zout in de pan. Bak de kruiden voor 1 minuut aan. Zodat de geur en smaak vrij komt. Vervolgens bak je de ui in een paar minuten glazig.
  4. Kies je ervoor om kip toe te voegen? Doe dan eerst de kipblokjes bij de kruiden en bak het totdat de kip gaar is . Voeg vervolgens de paprika en knoflook toe aan het geheel. Als laatste voeg je de champignons en de boerenkool toe. Laat alles 5 a 10 minuten op laag vuur gaar stomen met de deksel op de pan.
  5. Pak de kom waar je de kikkererwtenbeslag in hebt gemaakt. En voeg de groente mix vanuit de koekenpan eraan toe. Roer het allemaal goed door elkaar. Pak een ondiepe ovenschaal en bedek die met bakpapier. Doe de quiche beslag erin. Snijd de tomaten en artisjokharten in plakjes. En leg ze bovenop het beslag.
  6. Bestrooi eventueel met hennepzaad voor een heerlijke nootachtige bite.
  7. Zet de quiche voor ongeveer 45 minuten in de oven. Kijk wel na 30 minuten hoe ver de quiche al is. Als je met een sateprikker op verschillende plekken erin prikt. Kun je zien of de quiche klaar is. Laat de quiche voor minimaal 15 minuten afkoelen voordat je hem gaat eten.
×