Bereidingstijd: 5 minuten | Benodigdheden: meeneembakje of diep bord, koekenpan, schaaltje
Salade met gamba, meloen en pittige yoghurtdressing
Ingrediënten
Voor 1 persoon:
- 1 schijf watermeloen, in blokjes
- Paar blokjes feta (of vegan feta)
- 50 gram gamba’s
- 100 gram gemengde sla
- Handje blauwe bessen
- 50 gram verse bladspinazie
Voor de dressing:
- 50 gram Griekse yoghurt
- Mespuntje rozenharissa of gewone harissa
- ½ theelepel honing
- 2 muntblaadjes
- 1 theelepel granaatappelpitjes
Bereidingswijze
- Doe de sla en spinazie in een diep bord. Verdeel de meloen, blauwe bessen en feta eroverheen.
- Bak de gamba’s voor een paar minuten in de koekenpan met een klontje kokosolie, snufje zout en paprikapoeder.
- Maak ondertussen de dressing. Doe de yoghurt in een kommetje en roer de harissa en honing erdoorheen. Snijd de munt fijn en strooi het samen met de granaatappelpitjes over de yoghurt/harissa dressing.
- Als de gamba’s klaar zijn leg je ze op de salade. Versier de salade met dressing naar wens.