Een echt herfstgerecht met pompoen én paddestoelen.
Pompoenspaghetti met paddestoelen, pesto en parmezaan
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- 150 gram rucola
- 100 ml olijfolie
- 50 gram parmezaan, of schapenkaas
- 75 gram walnoten
- 300 gram paddestoelenmix
- 100 gram spaghetti (volkoren)
- 400 gram pompoen spaghetti of pompoen blokjes
Bereidingswijze
- Maak met de staafmixer pesto van de helft van de rucola, de olijfolie bijna alle parmezaan, knoflook en 50 gram walnoten.
- Breng een ruime pan met water en een theelepel zout aan de kook en kook hierin de spaghetti beetgaar.
- Wok in een andere pan de pompoen spaghetti (of blokjes) met de paddestoelen en wat knoflook.
- Doe in een mooie schaal het gewokte mengsel. Voeg daar walnoten en pesto aan toe en rasp er wat kaas overheen.
- Doe spaghetti op een bord en schep het mengsel uit de schaal daar bovenop.