Een echt herfstgerecht met pompoen én paddestoelen.

Pompoenspaghetti met paddestoelen, pesto en parmezaan

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 150 gram rucola
  • 100 ml olijfolie
  • 50 gram parmezaan, of schapenkaas
  • 75 gram walnoten
  • 300 gram paddestoelenmix
  • 100 gram spaghetti (volkoren)
  • 400 gram pompoen spaghetti of pompoen blokjes
Bereidingswijze
  1. Maak met de staafmixer pesto van de helft van de rucola, de olijfolie bijna alle parmezaan, knoflook en 50 gram walnoten.
  2. Breng een ruime pan met water en een theelepel zout aan de kook en kook hierin de spaghetti beetgaar.
  3. Wok in een andere pan de pompoen spaghetti (of blokjes) met de paddestoelen en wat knoflook.
  4. Doe in een mooie schaal het gewokte mengsel. Voeg daar walnoten en pesto aan toe en rasp er wat kaas overheen.
  5. Doe spaghetti op een bord en schep het mengsel uit de schaal daar bovenop. 
×