Linzensoep

Ingrediënten

 

  • 400 gram oranje linzen
  • 1,5 liter water
  • Gesnipperde ui
  • Bouillon blokje
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel komijn
  • Klein beetje saffraan
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 klein blikje tomatenpuree
Bereidingswijze
  1. Doe de linzen in een bak met lauw water en laat ze 5 minuten weken.

  2. Bak het gesnipperde ui, klein blikje tomatenpuree, 1 theelepel zwarte peper, kurkuma, paprikapoeder, gemberpoeder, komijn en beetje saffraan kort aan in een warme pan met een klontje kokosolie.

  3. Doe er vervolgens 1.5 liter water, geperste knoflook en een bouillon blokje bij. Giet de linzen af en doe ze in het water.

  4. Breng het water aan de kook en laat de linzen op zacht vuur 40 minuten gaar koken. Heerlijk met wat blaadjes koriander.

×