Als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan, is dit recept ideaal! De groenten zijn in de pan supersnel gebakken en de oven doet de rest voor je. De gevulde puntpaprika met spinazie en feta is gezond, makkelijk te bereiden en staat binnen handomdraai op tafel.
Gevulde puntpaprika met spinazie en feta
Ingrediënten
- 1 courgette
- 5 stengels lente-ui
- 3 tenen knoflook, gepeld
- 1 el olijfolie
- 500 gram spinazie
- zout en peper
- 4 rode puntpaprika’s
- 100 gram Feta
- 50 gram pijnboompitten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 160 graden.
- Snij de harde kant van de courgette en snij in de lengte in dunne plakken.
- Snipper de lente-ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en courgette lichtbruin aan.
- Voeg daarna de spinazie toe en bak mee totdat de spinazie is geslonken. Breng op smaak met zout en peper.
- Snij de puntpaprika’s in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten. Vul vervolgens de paprika’s met het spinaziemengsel en verkruimel de feta erover.
- Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitten goudbruin.
- Verdeel de pijnboompitten over de gevulde paprika’s en bak de paprika’s in 20 minuten in de oven.