Bloemkool met een sausje, wie is er niet groot mee geworden? De ene gruwelt ervan en de ander vindt het om te smullen. Vandaag deel ik een heel ander soort bloemkoolrecept met je. Deze 2021 variant is echt heel lekker!
Geroosterde bloemkool met kruiden
Benodigdheden
- bakpapier
- kommetje
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- 1 grote bloemkool
Voor de marinade:
- 2 el kokosolie, gesmolten
- 1 tl zout
- 1 el paprikapoeder
- 1/2 el kurkuma
- 1/2 el komijnpoeder
- Sap van 1/4 citroen
- 1 tl verse gember, uitgeperst
Bereidingswijze
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en verwarm de over voor op 200 graden.
- Haal de groene bladeren van de bloemkool en snijdt de onderkant recht af, zodat hij stabiel en rechtop in de oven kan blijven staan.
- Zet de bloemkool op de bakplaat.
- Doe de ingrediënten voor de marinade in het kommetje en roer alles goed door elkaar.
- Giet de marinade over de bloemkool, wrijf het met de handen of veeg met een kwastje er goed in en zorg ervoor dat de hele bloemkool bedekt is met marinade.
- Zet de bakplaat met de bloemkool voor 50 minuten in de oven, totdat de buitenkant mooi bruin is en de binnenkant gaar.