Is vrijdag of zaterdag bij jullie thuis makkelijke maaltijd dag? Deze courgette burgers met pecorino kaas zijn een fijne vervanging voor de gele M.
Courgette burgers met pecorino kaas
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 2 courgettes
- 1 ei
- 100 gram havermout
- 40 gram Pecorino kaas
- 1 knoflookteentje
- rasp van 1/2 citroen
- klein kopje boekweitmeel
Bereidingswijze
- Rasp de courgettes met een grove rasp. Leg de geraspte courgette in een vergiet en strooi er flink wat zout over om het overtollige vocht uit de courgette te onttrekken.
- Laat de courgette tien minuutjes uitlekken en knijp daarna het vocht er met de hand uit. En dan bedoel ik echt stevig knijpen, zodat je zoveel mogelijk vocht eruit haalt.
- Meng in een kom de uitgelekte courgette samen met het ei, de havermout, geperste knoflook en Pecorino kaas.
- Breng het geheel op smaak met een flinke snuf peper, zout en de citroenrasp.
- Vorm met de hand vier burgers. Wentel ze voorzichtig (de burgers zijn nu nog vrij flexibel) in een laagje boekweitmeel voor een knapperig laagje.
- Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en bak de courgette burgers op laag/medium vuur aan beide kanten goudbruin.
- Serveer de burgers op een glutenvrij broodje met plakjes avocado, rucola een plak gesmolten geitenkaas of eet ze bij een portie gebakken zoete aardappeltjes en een salade als avondeten.