Is vrijdag of zaterdag bij jullie thuis makkelijke maaltijd dag? Deze courgette burgers met pecorino kaas zijn een fijne vervanging voor de gele M.

Courgette burgers met pecorino kaas

Ingrediënten
Voor 4 personen:

  • 2 courgettes
  • 1 ei
  • 100 gram havermout
  • 40 gram Pecorino kaas
  • 1 knoflookteentje
  • rasp van 1/2 citroen
  • klein kopje boekweitmeel
Bereidingswijze
  1. Rasp de courgettes met een grove rasp. Leg de geraspte courgette in een vergiet en strooi er flink wat zout over om het overtollige vocht uit de courgette te onttrekken.
  2. Laat de courgette tien minuutjes uitlekken en knijp daarna het vocht er met de hand uit. En dan bedoel ik echt stevig knijpen, zodat je zoveel mogelijk vocht eruit haalt.
  3. Meng in een kom de uitgelekte courgette samen met het ei, de havermout, geperste knoflook en Pecorino kaas.
  4. Breng het geheel op smaak met een flinke snuf peper, zout en de citroenrasp.
  5. Vorm met de hand vier burgers. Wentel ze voorzichtig (de burgers zijn nu nog vrij flexibel) in een laagje boekweitmeel voor een knapperig laagje.
  6. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en bak de courgette burgers op laag/medium vuur aan beide kanten goudbruin.
  7. Serveer de burgers op een glutenvrij broodje met plakjes avocado, rucola een plak gesmolten geitenkaas of eet ze bij een portie gebakken zoete aardappeltjes en een salade als avondeten.
×