Deze bloemkoolcurry is lekker romig en pittig én zonder vlees. Een heerlijk gerecht voor als je vegetarisch eet of bewust let op je vleesconsumptie.

Bloemkoolcurry met kikkererwten en cashewnoten

Ingrediënten
  • bloemkool, in roosjes gesneden
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 1 stukje gember ter grootte van je duim
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • een rode peper (of een halve als je het minder pittig wilt), gesneden
  • een glazen pot kikkererwten
  • cashewnoten, 3 handjes
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • verse koriander, fijngesneden
  • amandelschaafsel
Bereidingswijze
  1. Verhit de kokosolie in een wokpan.
  2. Bak de kurkuma, korianderpoeder, knoflook, rode peper en gember tot de geuren zich met elkaar hebben vermengd.
  3. Voeg de bloemkoolroosjes toe.
  4. Roerbak het geheel, totdat de bloemkool beetgaar is. Voeg daarna de kikkererwten toe.
  5. Verwarm dit samen nog even en voeg daarna de Griekse yoghurt en cashewnoten toe.
  6. Maak de borden op en garneer met fijngesneden koriander en amandelschaafsel.
×