Deze bloemkoolcurry is lekker romig en pittig én zonder vlees. Een heerlijk gerecht voor als je vegetarisch eet of bewust let op je vleesconsumptie.
Bloemkoolcurry met kikkererwten en cashewnoten
Ingrediënten
- bloemkool, in roosjes gesneden
- 2 theelepels kurkuma
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 theelepels korianderpoeder
- 1 stukje gember ter grootte van je duim
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- een rode peper (of een halve als je het minder pittig wilt), gesneden
- een glazen pot kikkererwten
- cashewnoten, 3 handjes
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- verse koriander, fijngesneden
- amandelschaafsel
Bereidingswijze
- Verhit de kokosolie in een wokpan.
- Bak de kurkuma, korianderpoeder, knoflook, rode peper en gember tot de geuren zich met elkaar hebben vermengd.
- Voeg de bloemkoolroosjes toe.
- Roerbak het geheel, totdat de bloemkool beetgaar is. Voeg daarna de kikkererwten toe.
- Verwarm dit samen nog even en voeg daarna de Griekse yoghurt en cashewnoten toe.
- Maak de borden op en garneer met fijngesneden koriander en amandelschaafsel.