Vakopleiding Reset je Hormonen expert

GEBRUIK MIJN BEWEZEN METHODE OM VROUWEN MET HORMONALE KLACHTEN IN JOUW PRAKTIJK GERICHTE OPLOSSINGEN TE BIEDEN

start special online edition

In februari 2022 start ik nog een keer een online editie van de Vakopleiding Reset je Hormonen expert, omdat er een aantal mensen van ver in het land komen. Deze special zal plaatsvinden via ZOOM op de vrijdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De data zijn als volgt: 18 februari, 4 maart, 1 april, 22 april, 13 mei , 27 mei 3 juni en 10 juni.

Wil jij je hiervoor aanmelden stuur mij een email naar info@franciscavandenberg.nl en ik neem contact met je op!

Wil jij ook aan de slag als

reset je hormonen expert

Mijn naam is Francisca van den Berg. Als hormoon-gewichtsexpert heb ik inmiddels honderden vrouwen van hun hormonale klachten af geholpen met mijn Reset je Hormonen methode. Omdat Nederland en België nog zoveel meer vrouwen tellen, die ik onmogelijk allemaal alleen kan informeren over de werking van hun hormonen, geef ik graag mijn kennis over hormonen door aan professionals. 

Wil jij alles leren over onze vrouwelijke hormonen?

Wil je vrouwen helpen die in de overgang zitten?

En wil je hulp bieden aan vrouwen die worstelen met klachten, zoals: stemmingswisselingen, vruchtbaarheidsproblemen, slecht slapen, niet kunnen afvallen of schildklierproblemen?

Dan is dit dé opleiding voor jou!

Het behandelen van vrouwelijke klachten staat in deze opleiding centraal, dus een zekere basiskennis omtrent voeding en levensstijl is gewenst.

Bedankt voor alle kennis en inzichten die je me via de Reset je Hormonen Expert vakopleiding gegeven hebt. Allereerst voor mijn eigen gezondheid: ik ben door jou met de pil gestopt, ik eet anders, ik leef anders en ik zou nooit meer terugwillen naar daarvoor. Daarnaast ben ik heel blij dat we nu met Linn Balans vrouwen kunnen helpen met hun hormonale klachten: wat is er veel mogelijk! De opleiding is compleet, de gastdocenten zijn kundig en ik vind jou als docent geweldig.

– LINDA

Dit ga je leren

WAT BIEDT DE VAKOPLEIDING RESET JE HORMONEN EXPERT JOU?

Theorie, tips, handvatten en werkmaterialen die je in jouw werk als professional direct kunt toepassen.

Je leert uiteraard álles over hormonen.

Hoe je door middel van voeding je hormonen weer in balans kunt brengen.

Welke verbanden er zijn tussen hormonen en de werking ervan.

Hoe je overgangsklachten kunt behandelen.

Stemmingswisselingen.

Afvallen, ook in de overgang.

Ademhaling, koude training en beweging.

De invloed van de eerste negen maanden en de eerste drie jaar van een leven.

Stress en welke invloed dit heeft op hormonen.

Hormonale migraine.

PCOS.

Na deze opleiding kun jij vrouwen in jouw praktijk nóg beter helpen!
Je begrijpt de problematiek en je kunt gerichte oplossingen bieden.

“Voor aanvang heb ik een aantal hormoonopleidingen in Nederland vergeleken. Uiteindelijk heb ik bewust voor Francisca gekozen, omdat ik het gevoel had dat Francisca in de praktijk staat en weet wat echt werkt voor een gezonde hormoonhuishouding. Na het volgen van haar vakopleiding kan ik bevestigen dat mijn gevoel klopte. Francisca geeft veel kennis, maa zorgt dat het gekoppeld kan worden aan de dagelijkse praktijk. Voor mijn eigen praktijk is dat enorm waardevol geweest. Door de opleiding voel ik mij nog meer bekwaam en heb ik ale tools in handen gekregen om de 40+ vrouw gedegen te ondersteunen om haar hormoonbalans te herstellen. Erg dankbaar voor!

– SUZANNE VAN DER VELDEN

Praktische informatie

VEREISTEN & OPLEIDINGsdagen

Je hebt geen directe vooropleiding nodig om deel te nemen aan de Vakopleiding Reset je Hormonen. Natuurlijk verwachten we wel affiniteit met en kennis van voeding.Het 10 weekse programma Reset je Hormonen is een onderdeel van de vakopleiding en een verplichting. Je kunt ervoor kiezen om eerst de 10-weekse te volgen of dit tegelijkertijd met de opleiding te doen. Het 10-weekse programma is geaccrediteerd met 7,5 EC punten. De opleiding en het 10 weekse programma is geaccrediteerd met 34,5 EC punten.

De Vakopleiding Reset je Hormonen bevat in totaal 8 verplichte lesdagen:

  • Zaterdag 22 januari 2022
  • Zaterdag 5 februari 2022
  • Zaterdag 19 februari 2022
  • Zaterdag 12 maart 2022
  • Zaterdag 19 maart 2022
  • Zaterdag 9 april 2022
  • Zaterdag 23 april 2022
  • Zaterdag 7 mei 2022   

Hieronder vind je het lesprogramma, waarin wordt verteld welke thema’s er op welke dag aan bod komen.

De opleiding duurt 4 maanden en vindt plaats in Rotterdam.


De lessen worden verzorgd door de oprichtster van de Reset je Hormonen methode: Francisca van den Berg. Daarnaast worden er lessen gegeven door kundige gastdocenten.

De investering voor de Reset je Hormonen opleiding bedraagt € 1.950,- (excl. BTW) en is aftrekbaar voor jou als ondernemer. 


De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers. Persoonlijke aandacht en interactie staan in deze Vakopleiding voorop, daarom is er slechts plaats voor maximaal 12 deelnemers per opleidingsronde. Op deze manier kunnen we de lesstof goed doornemen en is er alle gelegenheid om vragen te stellen.

 

ACCREDITATIES

 28 punten

“Megablij!! Komt ook echt door jou en hoe jij les geeft, de info in de map en alles waarmee we mogen werken. Ik vind het echt de allerleukste en tofste opleiding die ik ooit gevolgd heb”

– SIMONE

Lesprogramma

LESDAGEN & INHOUD

De eerstvolgende groep start op zaterdag 22 januari. De geplande lesdagen vinden plaats van 10.00 tot 16.00 uur in Rotterdam.

Les 1: zaterdag 22 januari 2022 

Hormoonstelsels en verschillende hormonen
Leer een hormonale disbalans bij een cliënt herkennen.

Les 2: zaterdag 5 februari 2022

Voeding en Hormonen
Welke invloed heeft voeding op de hormonen? Welke voedingsmiddelen zijn helpend en welke verwoestend?

Les 3: zaterdag 19 februari 2022

Darmen en lever
Gastdocent Janine Drikson gaat je vandaag alles over de werking van de darmen en lever vertellen.

Les 4: zaterdag 12 maart

Oestrogeen, progesteron en testosteron
Hoe ontstaat een disbalans? En hoe los je deze op? We gaan dieper in op endometriose, PCOS en PMS.

En leer je hoe labuitslagen te lezen, speeksel, urine etc.

Les 5: zaterdag 2 april 2022

Schildklier en stress
Gastdocent Vera Kamphorst vertelt over het schildklierhormoon en hoe je happy kunt leven met een trage schildklier. Francisca zet uiteen wat het stress hormoon doet.

Les 6: zaterdag 9 april 2022

De kritische periode
Pre-en postnatale programmering, menstruatie en anti-conceptie

Les 7: zaterdag 23 april2022

Beweging en mindset
Gastdocent Marcel Koehorst neemt je mee in de wereld van beweging, koude training, ademhaling en het brein.

Les 8: zaterdag 7 mei 2022 

Business
Hoe start je een praktijk op? Hoe krijg je klanten? Hoe coach je een cliënt?

BONUS:

Daarnaast zijn er twee extra onderwerpen waar je een dagdeel van mag bijwonen.

Halve dag: Voedingssupplementen, hoe herken je de juiste, hoe ga je adviseren en meer! Deze dag wordt verzorgt door Janine Dirkson
WORKSHOP: Lena Rentschler, cyclus, maan

 

Gastdocenten

EVEN VOORSTELLEN

vera kamphorst

Schildklier (Hashimoto Expert)
Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut

marcel koehorst

Personal trainer – Ademcoach
Koude training
www.marcelkoehorst.nl

Janine Dirkson

Chronic health coach
Levend bloed analist

start special online edition

In februari 2022 start ik nog een keer een online editie van de Vakopleiding Reset je Hormonen expert, omdat er een aantal mensen van ver in het land komen. Deze special zal plaatsvinden via ZOOM op de vrijdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De data zijn als volgt: 18 februari, 4 maart, 8 april, 22 april, 13 mei, 27 mei,3 juni en  10 juni.

Wil jij je hiervoor aanmelden stuur mij een email naar info@franciscavandenberg.nl en ik neem contact met je op!

Inschrijven

JANUARI 2022

Ben je enthousiast geworden en wil je meedoen? Meld je dan aan door op één van de onderstaande betaallinks te klikken. Je kunt ervoor kiezen om een aanbetaling te doen of om het totale bedrag in één keer te voldoen. Na je aanmelding ontvang je de bevestiging en alle informatie per e-mail.

Wil je meer informatie of heb je vragen? Stuur mij gerust een e-mail via: info@franciscavandenberg.nl

 

“Bij Francisca heb ik mijn opleiding tot reset je hormonen coach gedaan. Jarenlang had mijn dochter last van haar menstruele cyclus. Door de huisarts werd ik van het kastje naar de muur gestuurd en ze moest maar aan de pil. Dat moet anders kunnen, dacht ik. Het leek mij geschikt om deze opleiding te volgen, zodat ik haar beter kon begrijpen en ik haar klacht bij de kern aan kon pakken. De lesstof is uitgebreid, en je expertise gaat er in korte tijd zo sterk op vooruit dat je meteen klaar bent om het in de praktijk te gaan toepassen. Zelf was ik al voedingsdeskundige, maar deze opleiding en het enthousiasme van Francisca hebben een passie in mij losgemaakt. Inmiddels ben ik ook zelf aan de slag als hormonexpert en werk ik samen met Francisca en een super leuk team.”

– MIRELLA KLANKE

“Francisca heeft met haar expertise al zoveel vrouwen gehoord en geholpen. Maar ze kan het niet meer alleen en daarom leidt ze nu vrouwen op die met haar unieke Reset je Hormonen Methode mogen werken. Ik ben zó blij om in haar groep te zitten. Het is een feestje en een absolute aanrader met veel extra’s. Haar enorme kennis, begeleiding, betrokkenheid en humor, niks is haar teveel. Wil je ook graag vrouwen met hun hormonen helpen? Niet twijfelen, maar doen!”

– PETRA GEUTJES

“Blij en super trots dat ik deel heb genomen aan deze Reset je Hormonen opleiding! Ik heb veel geleerd en de informatie is praktisch toepasbaar. Francisca is een fijne, lieve en kundige juf. De groep was bijzonder mooi <3”

– PATRIES POST

“Deze opleiding is echt een aanrader voor vrouwen die meer willen leren over de (eigen) hormoonhuishouding, vage klachten die horen bij een disbalans en bij de verschillende fasen van de overgang en de opgedane kennis mogelijk willen gebruiken om andere vrouwen te gaan begeleiden.”

– BARBARA MARONIER

“Geen seconde spijt gehad dat ik aan dit hormonen avontuur ben begonnen! Ik hoop dat ik dankzij jouw kennis en begeleiding voor veel balans mag gaan zorgen in samenwerking met de cliënte en haar lichaam. Wat is het toch bijzonder hoe ons lijf het ‘doet’ en hoe alles daarbinnen werkt, of juist niet. Bedankt voor de nieuwe inzichten en het nieuwe stukje toekomst waar ik aan kan gaan bouwen.”

– NANDA BOSLAND

“Wat een uitkomst dat de opleiding voorbij kwam in de mogelijkheid om deze online te volgen. Ik had de opleiding al een poosje op de wishlist staan na het volgen van het 10 weekse Reset je Hormonen programma, maar door een burnout lukte het me niet om de lesdagen live bij te wonen icm de lange autorit. Dit was mijn kans! De opleiding was goed te volgen online. Fijn dat het een kleine, en gezellige, groep was en de uitleg was allemaal erg duidelijk. Francisca haar enthousiasme en passie kwam ook via het scherm zeker binnen en niet te vergeten, wat een kennis heeft deze vrouw! Interessant waren ook de gastlessen die we kregen. En, ondanks dat de opleiding online was, hebben we 1 dag wel live gevolgd zodat we ook konden kennis maken met de ademhalingstechnieken en de koude training. Wat inhield dat we op een prachtige locatie een lesdag kregen van Marcel, en de dag mochten afsluiten met een ijsbad! Magisch was het. Fijn ook om die dag de groep te ontmoeten en dankbaar hoe dit alles geregeld was. Wat ik zelf erg prettig vind is dat je in de online academie alle lesstof terug kan vinden. Voor mij was dit een mooie kans om me te verdiepen in dit onderwerp. Ik ben Francisca en de anderen dankbaar voor alle overgebrachte kennis en hun enthousiasme over dit interessante onderwerp.”

– ANJA VAN BOKHORST