Omega3 vetzuren!

Voor degene die mij al wat langer volgen, weten inmiddels het belang van de omega3 vetzuren. Omega3 vetzuren zijn betrokken bij heel veel processen in ons lichaam, en beschermt ons lichaam tegen laaggradige ontstekingen in het lichaam.

Omdat laaggradige ontstekingen voor 75% de oorzaak zijn van welvaartziekte is het van belang dat we in ons lichaam de juiste verhouding omega3/omega6 hebben.

Daarnaast als hormoontherapeut adviseer ik omega3 vetzuren omdat vanuit cholesterol een aantal hormonen worden aangemaakt. Denk hierbij aan ons stress hormoon cortisol maar ook onze geslachtshormonen oestrogeen en progesteron.

Op het moment dat je dus een tekort hebt van je goede vetten, is de aanmaak van je hormonen dus ook al vermindert.

Heel lang is ons verteld dat we lightproducten moesten gaan eten, zijn we bang voor vetten gemaakt, maar deze vetten beschermen ons lichaam en zorgen voor de juiste werking van onze hormonen.

Wat ik helaas veel zie is dat mensen suppletie gebruiken in de vorm van omega3 maar dit heel vaak in een veel te lage dosis innemen waardoor de werking minimaal is.

Mijn advies, is in deze METEN=WETEN, door te testen of jij een tekort hebt, weet je hoeveel omega3 je nodig hebt, en kun je dus op maat je suppletie innemen. Daarnaast kunnen we met een bloedtest ook meten hoe het gesteld is met je celmembraan.

Worden je voedingstoffen wel voldoende opgenomen. We kunnen heel gezond eten, je supplementen netjes innemen, maar als je celmembraan verhard is wordt je voeding niet goed opgenomen en heb je te maken met dure poep.

Waar merk je aan dat je een tekort van omega3 vetzuren hebt:

  • Hormonale disbalans
  • Hart- en vaatziekte
  • Depressies
  • Gezonde vetten zorgen voor een verzadigd gevoel
  • Stemmingswisselingen
  • Energielek
  • Ontstekingen
  • Gewrichtsklachten
  • Overgangsklachten
  • Kort lontje

Hoe herken je nu een goed supplement:

Het belangrijkste om te weten is dat het een hoog gedoseerde EPA/DHA moet bevatten en daarnaast dat er polyfenolen moeten zijn toegevoegd. De combinatie van dit zorgen voor de opneembaarheid van de omega3 vetzuren in het lichaam.

Inmiddels heb ik denk ik meer dan 200 testen mogen uitvoeren en helaas blijkt dat de meeste supplementen niet op de juiste manier worden opgenomen.

Ben je nieuwsgierig en wil je hier meer over leren? Kijk dan mijn gratis masterclass over cel gezondheid en vetzuren. De link vindt je hier : www.franciscavandenberg.nl/vetzuren

 Of lees gerust meer hierover op mijn site https://franciscavandenberg.nl/omega-drie/