Mijn missie in het leven is om anderen te helpen om goed voor zichzelf te zorgen en een beter leven te leiden. In januari 2021 bestaat mijn praktijk “AnoukCoacht” vijf jaar. Dit mag gevierd worden! Ik ben dankbaar dat ik anderen kan helpen om hun doelen te bereiken.

Naast PowerSlim coach en orthomoleculair voedingsadviseur kan ik mezelf ook sinds kort Reset je Hormonen Expert noemen. Op korte termijn zal ik deze reeks verder aanvullen met Sportvastencoach. Mijn doel is om je naar een gezonder en beter leven te leiden door je te coachen in het goed voor jezelf te zorgen.

Hoe de zoektocht naar gezondheid begon

Ik heb mijn praktijk opgericht als gevolg van mijn eigen gezondheidsspeurtocht. Ik had een groot aantal lastig te duiden klachten zoals extreme vermoeidheid, een gebrek aan energie en woede-uitbarstingen. Helaas kon mijn huisarts niet een oorzaak vinden. Mijn bloeduitslag was namelijk goed, want alles lag binnen de normale waarden. Waarom voelde ik me dan niet gezond? Ik kon het maar niet begrijpen. Mijn zoektocht ging daarom verder en uiteindelijk kwam ik erachter waar mijn klachten vandaan kwamen. Ik kreeg de diagnose voor de ziekte van Hashimoto, een ongrijpbare auto-immuunziekte dat zich richt op de schildklier. Helaas ben ik in deze periode meerdere “vrienden” kwijtgeraakt. Ik werd namelijk niet altijd door hen begrepen.

De verandering

Dit was het begin van mijn ontdekkingsreis waarin ik oplossingen zocht voor mijn eigen persoonlijke gezondheidsproblemen. Dit leidde tot veel onderzoek en heeft me beter toegerust om anderen te helpen die dezelfde of soortgelijke gezondheidsproblemen doormaken. Omdat ik veel heb gelezen en goed luister naar mijn lichaam weet ik waar ik op reageer en wat ik het beste kan vermijden. Het is namelijk niet altijd even makkelijk om te leven met een schildklieraandoening. Ik realiseerde me dat de enige manier om betere gezondheid te krijgen, was door te gaan luisteren naar de dingen die mijn lichaam me vertelde. Dit betekende ook verandering.

 

Veel wijsheid, kennis en ervaring opgedaan die ik graag met jou deel

Ik heb een uitgebreide opleiding afgerond op het gebied van voeding. Zo ben ik afgestudeerd als orthomoleculair voedingsadviseur, waarbij ik de prettige lessen van Ineke Haisma heb gevolgd. Een van de vele redenen waarom ik met deze training ben begonnen, was vanwege het soms genegeerde verband tussen de fysieke, mentale en sociale aspecten van onze gezondheid. Ik ging nog een stap verder en werd PowerSlim voedingsadviseur. De kennis vanuit mijn studie werd hiervoor extra verstevigd, met een specifieke focus op afvallen. In juni 2020 heb ik de beroepsopleiding “Reset je Hormonen Expert” met een 9.4 afgerond. Een prachtig cijfer waar ik erg trots op ben. De combinatie van kennis en ervaring zorgt er ook voor dat ik een echte ervaringsdeskundige ben.

Vooruitgaan door een positieve verandering

De schildklier is een hormoon die in staat moet zijn om goed te kunnen spelen binnen het hormoonorkest in jouw lichaam. Als dit niet het geval is, dan moet je kijken naar welke stappen je kunt zetten om dit te verbeteren. We zijn ALLEMAAL af en toe bang voor verandering, maar door kleine veranderingen te maken, kunnen we dichter bij onze doelen komen. Dit geldt ook voor onze gezondheid.

Herken jij deze onbegrepen klachten en laten jouw bloedwaarden ook normale waarden zien? Ik kan je helpen om je weg te vinden en je leven te verbeteren. Vanuit mijn eigen situatie en door opgedane kennis via studies ben ik veel te weten gekomen over de werking van de schildklier maar ook de andere hormonen in ons lichaam die, als ze goed werken met elkaar in balans zijn.

Ik probeer altijd op mijn hoede te blijven en goed naar mijn lichaam te luisteren. Ik wil je aansporen om hetzelfde te doen. Doe het beste voor jouw lichaam door goed te luisteren en contact op te nemen met mensen die zijn toegerust om je te helpen op basis van hun eigen persoonlijke ervaringen en onderzoeken. Zoek dus niet meer verder, want ik ben er voor jou!