Afvallen, aankomen, meer energie, tja het heeft allemaal met elkaar te maken. En het vergt ook allemaal een doorzettingsvermogen en een commitment met je zelf. Het is geen makkelijke weg, maar als je het lukt dan voel je je ohh zo fijn en lekker in je vel.

De meest gemaakte fouten die ik hoor bij mij in de praktijk als ik vrouwen coach, het denkpatroon waar we nog heel vaak in zitten. Ik deel met jou de meest gemaakte fouten, maar geef je ook tips wat je er aan kunt doen om deze fouten nooit meer te maken.

Veel vrouwen gaan van dieet naar dieet, hebben alle diëten al geprobeerd, en komen telkens weer tot de conclusie dat ze weer terug bij af zijn, en vele die zijn zelfs aangekomen in plaats van afgevallen, dit natuurlijk bekeken op langere termijn, maar wat dacht je van de gezondheidsproblemen die kunnen ontstaan door alleen maar te diëten, of hoe jij je voelt om je telkens maar weer te gaan straffen en je zelf dingen gaat ontnemen.

Ik ben ANTI dieet, ik vindt een dieet niet meer in deze tijd passen, het belangrijkste is dat je je je lichaam gaat voeden in plaats van vullen met ongezonde producten. Je gezondheid op nummer 1 zetten en gaan werken aan een stukje preventie om niet ziek te zijn.

Want waarom trekken we aan de bel als het al te laat is, als je ziek bent als je meerdere gezondheidsklachten hebt, als je ineens een schildklier probleem hebt?

Dat vind ik fascinerend en daar wil ik jou bij helpen zodat dit jouw niet overkomt. Vandaar mij tips over de meest gemaakte fouten tijdens het afvallen.

Afvallen FOUT 1: Calorieën tellen

Ik krijg nog dagelijks de vraag, maar hoeveel calorieën is jouw dieet, of hoe weet ik nu of ik voldoende calorieën binnen krijg op een dag.

Je kent het wel het is weer maandag je gaat vol goede moed weer aan de slag het roer moet om, en je gaat opschrijven wat je eet, je hebt een app waarin je alles gaat noteren wat je eet, en je houdt je focus op 1200-1500 calorieën per dag. Het wordt een soort van obsessie en na een 2 weken is het zo erg dat je er weer mee stopt en gaat eten zoals daarvoor. Resultaat geen gram afgevallen, je voelt je vervelend en denkt hmmm wat nu?

Mijn advies als je op een natuurlijke manier gaat eten, dan voel je vanzelf of je verzadigd bent of niet, je eet naar de behoefte die je lichaam hebt, je gaat luisteren naar je lichaam. Dit kun je niet horen als jij je vol eet met suikers en andere rotzooi vol met E-nummers  want dan vangen we de signalen die ons lichaam geeft niet op. Dus ga op en natuurlijk manier eten, en ga luisteren naar je lichaam.

Afvallen FOUT 2: Vetarm eten

Nou ik snap er helemaal niets van mijn vetpercentage is zo hoog maar ik eet helemaal geen vette producten

Ook een veel voorkomende fout, en wist je dat je van Vet niet dik wordt? We worden dik van de suikers en de snelle koolhydraten. Vet (de gezonde vetten) is juist een van de betere hulpmiddelen om af te vallen. Vet bevat dan wel 9 calorieën per gram, maar het ontregelt je stofwisseling niet, niet zoals bij koolhydraten die onze bloedsuikerspiegel laten stijgen en dalen.  Tevens is een voordeel van vet, is dat je langer verzadigd bent, sneller een vol gevoel waardoor je automatisch minder gaat eten.

En onze hormonen hebben vet nodig want de productie hiervan komt uit cholesterol dussss ook voor je hormoontjes super belangrijk om de juiste vetten binnen te krijgen.

Afvallen FOUT 3: Cardio

Ja ik moet uren in de sportschool gaan staan om te hardlopen, roeien fietsen, langdurig cardio om af te vallen

Dit is absoluut niet noodzakelijk wist je dat door langere sessies cardio je lichaam het stress hormoon cortisol aanmaakt, en hoe langer je dus cardio doet hoe meer stress jij je lichaam geeft, en het stress hormoon cortisol gaat niet zorgen voor afvallen maar juist het tegenovergestelde het stopt de vetverbranding.

Sporten is gezond maar ga wandelen of fietsen of wat dacht je van een 30 minuten intensieve krachtworkout.

Afvallen FOUT 4: Slecht koolhydraten eten en light producten

Nog steeds ligt de supermarkt vol met light producten, producten die goed zijn voor de lijn en je gezondheid… nou dacht het dus niet. Omdat de producten die light zijn ze er extra toevoegingen in doen zoals suikers en E-nummers om het toch nog lekker te laten smaken. Dus ze halen het vet eruit en stoppen er suikers voor terug, en wij denken dat we daar slank van worden, dusssss niet meer doen, gooi de light producten weg en kies gewoon voor de normale producten. Want light producten maken ons dik en door de e nummers die erin zitten werkt het ook nog eens hormoon verstorend. Niet aan te raden dus als jij aan een gezond en slank lichaam wilt gaan werken.

En tja de slechte koolhydraten of ik noem het altijd de snelle koolhydraten en langzaam opneembare koolhydraten, de snelle zoals brood, aardappels, rijst, pasta, noedels koekjes beschuit etc etc. Deze zorgen voor een stijging van je bloedsuikerspiegel en deze zorgen uiteindelijk ervoor dat je alleen nog maar meer trek gaat krijgen. En als jij gedurende langere periode constant gedurende de dag de stijging en daling van je bloedsuikerspiegel ervaart heb je een verhoogde kans op diabetes of insuline resistentie dus je suiker hormoon is uit balans waardoor je echt niet gaat afvallen.

Dus kies voor de langzaam opneembare koolhydraten, zoals zilvervliesrijst, boekweitpasta, zoete aardappel.

Afvallen FOUT 5: Morgen ga ik starten

Ben jij ook een eeuwige uitsteller, of denk je maandag ga ik weer starten. De ochtend gaat goed, de middag sleep je jezelf erdoor heen en dan voordat het avond is heb je eigen afspraak al weer verbroken. Je hebt een koekje gegeten of toch te veel chocolade. Dit is zo herkenbaar, maar weet het is nooit het juist moment, er is altijd iets, een verjaardag een feestje een vakantie maar weet dat als jij echt wilt starten met een andere levensstijl dat dit mogelijk is. Waarom blijf je jezelf pijnigen week in week uit, of wordt het nu eens tijd om de rollen om te draaien en het hef in eigen handen te nemen, met hulp of geen hulp. Maar als je hulp nodig hebt zoek een goede coach en zorg dat jij geholpen wordt om je doelen te bereiken. En ik beloof je als je echt wilt starten is er een weg, en je merkt na een paar dagen het verschil, meer energie meer focus en dan gaat die weegschaal ook nog eens naar beneden. Jahooeee happy moment.

Mocht je denken: nou ik kan wel wat hulp gebruiken, of wil je meer informatie? Kijk dan eens of het Reset je Hormonen programma wat voor je is.