Wandelen terwijl je een combinatie van spierverstevigende en ontspannende oefeningen ervaart; dit is precies wat we doen tijdens de hormoon boost wandelingen. De manier van ademhalen, de ontspanning die je voelt en de oefeningen die tijdens de training voorbijkomen, hebben een positief effect op de hormoonhuishouding. Maar wat is deze manier van wandelen precies en voor wie is het geschikt? In deze blog lees je alles over de hormoon boost wandelingen.

 

Wat zijn de hormoon boost wandelingen precies?

In de waan van de dag gaan we vaak maar door op de automatische piloot. Want zeg nou eerlijk: hoe vaak word je eigenlijk al moe wakker? En hoe vaak plof je ’s avonds volledig uitgeblust op de bank? Vooral als je hormonen uit balans zijn kun je heel wat lichamelijke én mentale ongemakken ervaren. Daarnaast weet je eigenlijk wel dat je meer aan jezelf zou moeten denken en dat je stiekem veel te weinig beweegt. Dit is precies waar wij ons op focussen tijdens de hormoon boost wandelingen.

In een kleine groep gaan we bewegen in de buitenlucht, terwijl je alles leert over hormonen, voeding, mindset en leefstijl. Zie het als jouw stok achter de deur om in beweging te komen én te blijven! Door het sociale aspect leer je ook nog nieuwe mensen kennen die hetzelfde doel hebben.

 

De voordelen van hormoon boost wandelingen

De hormoon boost wandeling is een nieuwe, unieke manier van bewegen, waarbij je niet alleen bezig bent met bewegen. Je schenkt ook aandacht aan mindfulness, ademhaling en het laten samenwerken van je hormonen. Dit alles in de buitenlucht, samen met andere vrouwen.

 

De voordelen van de hormoon boost wandelingen:

 • Meer energie ervaren;
 • Je conditie verbeteren;
 • Lekker bewegen in de buitenlucht;
 • Minder stress;
 • Gewicht verliezen en leren beheersen;
 • Jouw persoonlijke stok achter de deur om meer te bewegen;
 • Toename van je spierkracht;
 • Je gaat lekkerder in je vel zitten.

Dit alles heeft een enorm positief effect op jouw hormonen!

 

Wil jij jouw hormonen een boost geven?

Als jij klaar bent om je hormonen een boost te geven en het zelfgenezend vermogen van je lichaam te herstellen, dan zijn de hormoon boost wandelingen echt iets voor jou. Hoe fijn is het niet om één of twee keer per week in de buitenlucht bezig te zijn met je hormonen, terwijl je tegelijkertijd meer beweegt?

 

Er zijn verschillende trainers die deze wandelingen verzorgen, zodat er (bijna) altijd een wandeling bij jou in de buurt te volgen is. Lees hier of er al een trainer bij jou in de buurt is.

 

Volg de opleiding om een hormoon boost wandeling trainer te worden!

Niet alleen is het mogelijk om deel te nemen aan de hormoon boost wandelingen, ook bieden wij de mogelijkheid om je op te leiden als trainer. In twee dagen leer je alles over het begeleiden van groepen, maar ook over de theorie, zodat je over de juiste kennis beschikt.

Deze laagdrempelige opleiding is geschikt als je nu al beschikt over een opleiding als reset je hormonen coach, vitaliteitscoach, hormoonfactor of een gelijkwaardige opleiding. Het is namelijk wel belangrijk dat je beschikt over basiskennis rondom hormonen. We zetten de voordelen even voor je op een rijtje.

Als trainer voor de hormoon boost wandelingen:

 • Verbreed jij je kennis over hormonen tijdens een 2-daagse opleiding;
 • Leer je alles over het begeleiden van groepen;
 • Kom je op een laagdrempelige manier in contact met jouw doelgroep en potentiële klanten;
 • Ben je zelf tegelijkertijd in beweging in de buitenlucht;
 • Verdien je 16 accreditatiepunten bij de gehele opleiding;
 • Krijg je jaarlijkse bijscholing waarmee je jouw kennis en vaardigheden verbreedt.

Daarnaast kom je terecht in een warm bad van andere hormoontrainers, zodat je met elkaar kunt sparren en van elkaar kunt leren. We hebben regelmatig samen contactmomenten om als team samen te werken. Je bent als hormoon boost wandeling trainer verantwoordelijk voor de wandelingen in jouw regio.

Wil jij deelnemen aan een hormoon boost wandeling of wil jij zelf trainer worden? Lees dan hier alles over de wandelingen en schrijf je in.